четвъртък, 1 ноември 2018 г.

Подходящи бебешки играчки за най-малките


От първия си ден бебето има някакво възприятие за околния свят, а играчките са средството, с което то се развива, забавлявайки се. Докато не е способно да говори, бебчето ви има нужда от пъстри, различни по вид играчки, с цел научаване на нови неща.

На първо място, ярките цветове на бебешката играчка са за предпочитане. Всеки магазин за детски играчки разполага с „весела“ гама от цветове, провокиращи интереса на бебето. Друго, не по-малко важно, е удобството за хващане. За пеленачето гумените, издаващи звуци играчки, са най-безобидни, тъй като няма начин то да откъсне и погълне някоя част или да се нарани. Тук става дума за бебчета до около 3-5 месеца. Трябва да се внимава обаче със силата на звуците, издавани от играчката, да не бъдат прекалено високи. Дрънкулките са добре познат тип играчка за най-мъничките, като вниманието пада върху опасността бебчето да не се удари с нея, но поради здравия захват, който имат новородените, такава вероятност не е голяма.

Плюшените и други подобни, меки на допир играчки, също са подходящи за най-ранния период на растеж на мъничето. Бебчето ше усеща приятната материя и ще придобие инстинкт за съхранение на „приятелче“, а оттам – любов към животните. Макар това да звучи странно в нашите уши, бебчетата всъщност възприемат далеч повече, отколкото предполагаме.

След 4-5-ия месец бебето ви ще има способността да различава повече функции, затова, за този период и след това, ще са му необходими играчки с комбинирани действия. Музикални инструменти, говорещи, движещи се кукли и животни, превозни средства – всичко това ще му бъде интересно. Когато вече може да седи, бебчето ви ще има и нови рефлекси. Добре е, ако играчката му не се руши лесно. Идеално средство представляват цветните килимчета с различни изображения, които спомагат детето ви да се запознае със света в различните му аспекти. Пъстротата и формите са от съществено значение, както и мобилността, и музикалността.

При избора на детски играчки за най-малките, било то в онлайн магазин или на място в обект за продажба на детски играчки, ръководният ви мотив трябва да бъде разнообразието  бебчето ви от самото начало да бъде запознато както с разнообразни аспекти от света на възрастните, така и със света на приказките. Така че е напълно в реда на нещата да купите на мъничето си мека книжка за баня и пък плюшен домашен любимец от една страна, както и музикална въртележка с принцесите на Дисни от друга.