петък, 15 декември 2017 г.

Избор на лазерен принтер

Предстои ви избор на лазерен принтер? Нека се опитаме да ви помогнем да се ориентирате в различните модели и техните характеристики. По този начин ще знаете за какво да следите и лесно ще намерите най-подходящото за вашите цели устройство.

Лазерните принтери са отлични, бързи печатащи устройства, които могат да бъдат подложени на големи натоварвания без това да се отрази върху крайния продукт. Те могат да бъдат цветни или монохромни (печатащи само черно). Монохромният лазерен принтер е отличен помощник на работното място, но ако желаете да закупите принтер за дома, то най-добре обмислете закупуването на цветен лазерен принтер. Цветните лазерни принтери разполагат с висока разделителна способност (резолюция) и на тях можете да принтирате красиви и въздействащи снимки и изображения.

Hewlett Packard държат едно от челните места, в световен план, в производство и продажби на лазерни принтери. Купувайки принтер от доказал се на пазара производител, е най-сигурният начин да сте спокойни за своята инвестиция и качеството на продукта, който получавате.

При избора на цветен принтер, резолюцията е от ключово значение и може да играе определяща роля за това дали ще останете доволни от покупката. Ако планирате да принтирате снимки и други изображения, то важи правилото „колкото повече – толкова повече”. По-високата разделителна способност ще ви донесе по-ярки и контрастни изображения. Най-често резолюцията на един лазерен принтер варира между 600 и 2400 dpi (dots per inch).

Двустранното принтиране е друг момент, на който бихте искали да обърнете внимание. Не всеки лазерен принтер разполага с опция за автоматичен двустранен печат. В тези случаи е отбелязан Manual duplex, т.е. – ръчно обръщане на страницата. Ако не ви се налага често да принтирате големи документи двустранно, това не е проблем. В противен случай, изберете лазерен принтер с автоматичен двустранен печат.

Имайте предвид, че цветните лазерни принтери са по-бавни от монохромните и скоростта им, до голяма степен, се определя от естеството на документа. Наличието на повече графики и изображения забавя работата на принтера.

Цената на един цветен принтер се определя от неговите технически характеристики, мултифукционалност и консумативи. Преди да направите своя избор, проучете добре тонер касетите, с които работи даден лазерен принтер и преценете доколко те отговарят на вашите очаквания и цели. Винаги залагайте на изпитани и доказали се на световния пазар производители. По този начин си осигурявате качество на продукта, безпроблемна поддръжка и дългогодишен живот на устройството. Различни модели принтери и конусмативи за тях можете да откриете при Computer-Store.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар